Kategorier
Bitcoin cryptomining Kryptovaluta

Hur du kommer igång med Bitcoin och annan kryptovaluta

OBS nedan info är endast mina personliga åsikter. Det är alltid och kommer alltid vara en hög risk att investera pengar i kryptovaluta

Då jag har flera vänner och bekanta som frågar mig om Bitcoin, så tänkte jag skriva ihop en kort guide här:

 1. Skaffa en plånbok för kryptovaluta (www.exodus.io)
 2. Köp kryptovaluta (bt.cx)
 3. Investera i andel i kryptogruvdrift (https://hashflare.io/r/B3D84D9E)

För att tjäna pengar på kryptovaluta, måste du gräva ny valuta med gruvdrift (cryptomining) där jag rekommenderar att du köper in dig på en andel i HashFlare (2% avkastning, PER DAG, just nu på Bitcoin) Då en egen server är för dyrt och krångligt att hålla på med.

Ett annat sätt är att följa upp och nergången i kurssvängningarna och likt en daytrader skyffla pengar mellan de olika kryptovalutorna, vilket går alldeles utmärkt att göra via sin egen plånbok från Exodus.
Det man får tänka på är att det alltid försvinner pengar i varje transaktion mellan valutorna, som är till för att de som gräver bitcoin eller annan valuta ska få ersättning för sitt ”jobb”. Så där får man leka lite några dagar för att få en känsla över hur det fungerar.

En annat sätt som är mer passivt är att investera i gruvutrustning som andra tillhandahåller digitalt för att få avkastning på sin investering. Där använder jag HashFlare som just nu ger 700% avkastning per år (man låser sina pengar i ett år) Då väljer man om man vill återinvestera sin avkastning i mer datakraft eller om man vill skicka det till sin egen plånbok.

Guide för att installera Exodus (vilket är grunden för att kunna hålla kryptovaluta)

 1. Ladda ner lämplig fil från https://www.exodus.io/releases/
 2. Installera den
 3. Starta Exodus och klicka på ”Wallet” och den valuta som du vill skaffa, via Swish på bt.cx tex. och välj ”Receive”. Nu kommer en QR kod fram som man kan skanna med en mobil plånbok, eller så klipper man ut adressen för att kunna klistra in den på HashFlare (för utbetalningar) eller bt.cx för köp av valuta.
 4. Man kan använda en mobil plånbok i sin Android/iPhone, men Exodus har valt att inte släppa en sådan en pga säkerhetsskäl
 5. När man gjort sin första transaktion in i plånboken så kommer nya säkerhetsdetaljer fram. Du ska göra en backuplänk till din mail, göra en säkerhetskopia på ett 12-ords lösenord (som är grunden till hela din kryptoplånbok, får INTE lämnas ut eller mailas) samt självklart skapa ett bra lösenord (kombinera gärna flera lätta lösenord som du använder för att få en bra säkerhet men är enkel att komma ihåg)

Intro till att köpa Valuta via bt.cx

 1. Du kan köpa upp till 6000kr/vecka utbetalt i Bitcoin eller Ethereum genom att Swisha och använda ditt mobila Bank ID.
 2. Du kan välja att få valutan på några minuter eller upp till en timme om du väljer en lägre växlingsavgift.
 3. Kom ihåg att kopiera din egen BTC adress eller ETH adress, annars får någon annan dina pengar…

Intro till HashFlare

HashFlare

 1. Du köper 1 års kontrakt där dom investerar dina pengar, som du kan skicka in via Bitcoin (då startas det direkt) eller via kreditkort (då krävs verifikationskoden som står på kontoutdraget, via din Internetbank eller via papperskopian)
 2. Du väljer vilken ”Pool” som ska gräva dina Bitcoin med upp till tre olika miningpools, där man får kolla upp vilka som i dagsläget är bra. Är dom för små så kan det bli dagar då dom inte gräver upp någon Bitcoin (då alla ”tävlar” om att hitta lösningen på ett fiktivt kryptoproblem, som den första som hittar lösningen på får Bitcoin i belöning) Därför är det meningslöst att gräva Bitcoin med sin dator idag då ”svårighetsgraden” är så hög så det skulle ta tusentals år att få fram svaret, vilket gör att någon annan redan skulle hittat svaret.
 3. SHA-256 används för att gräva Bitcoin, scrypt används för att gräva Ethereum. Idag (2017-12-19) så ger SHA-256 ca 2% avkastning per dag i Bitcoin. scrypt ger mycket sämre avkastning. Så ca 50-60 dagar för att komma +-0 och sedan vinst efter det (om kursen är stabil)

(Här ovan är min prognos på $100 insatta pengar)

 1. Använd min länk https://hashflare.io/r/B3D84D9E så får jag några procent kickback som belöning för att du fått denna information av mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
YOUR CART
 • No products in the cart.