Kategorier
iOS

Problem att ”Hantera Lagring” iCloud på iOS enheter?

Har du gått över din 5GB gräns på gratisutrymmet och kan inte längre använda Hantera Lagring för att kunna ta bort onödig data?

Här är lösningen som fungerade för mig:

Börja med att ”knacka” (som det står i iPhone manualen) på ”Säkerhetskopiera nu”, medan den tänker och innan du får felmeddelandet att det inte finns tillräckligt med utrymme för en backup, knacka på ”Hantera Lagring”, nu kommer man in och kan avaktivera lämpliga dokument eller program som synkar in stor data.

22 svar på ”Problem att ”Hantera Lagring” iCloud på iOS enheter?”

Testade detta och stängde av de program som tog stort utrymme, men det står ändå att jag har för stor fil. Vågar jag ”knacka” på ’Radera säkerhetskopia’ eller kommer jag radera allt för mina program?

Det som händer när du trycker radera kopia är att du raderar den kopian som finns på iCloud (internet), inget på din iPhone. Men gör en fullständig backup av din iPhone på din dator också (med kabel) om du är minsta osäker på resultatet.
Lycka till!
mvh Rune

Svara

Tack för hjälpen!!! Tror att jag lyckades lösa mitt problem också, men det tar 3 timmar att göra en ny säkerhetskopiering säger telefonen 🙁

Hej!
När det står att lagringsutrymmet i iCloud är fullt så att jag inte kan göra en ny säkerhetskopia,kan jag då gå in och ta bort en gammal kopia men ändå ha kvar allt i min iPhone och göra en ny säkerhetskopia på den för att på så sätt spara utrymme?
Tack på förhand!

Hej, det ska gå bra. Du förändrar inget i din iPhone, det är endast om du ska återställa en iOS enhet som du måste ha en fungerande backup. Prova att gör en fullständig backup på din PC också, för att få en säkerhetskopia.

Svara

Tack för svaret! Det enda jag är ute efter är att få mer utrymme i iCloud. Har en Mac data så om jag raderar en gammal säkerhetskopia går det alltså bra att bara göra en ny kopia på den iPhone jag har nu?

Hej! Jag undrade om samma saker. Men när jag ”dragit bort” program så de inte sparas på iCloud så ändrad ändå inte antalet mb som är sparats. Verkar som om allting är kvar?! Tacksam för hjälp!

Hej!
Jag har problem! Jag har raderat en app från min Iphone, och till och med utrymt min icloud! ”Om jag har gjort rätt”. När jag vill söka och installera den igen ser jag att det finns i icloud ”molnen”. Jag vill ha originalet. Pl. hjälp mig. Det är nordeas mobilbank. jag har kontaktat nordea om problemet. men de kan ej hjälpa med.

Tacksam för allhjälp.

Hej!
Har bytt min Iphone 4 till en 5s. Har säkerhetskopierat och lagt över allt till 5:an. Vågar jag återställa 4:an nu och använda den till något, ex ge den till någon? Har alltid kunnat säkerhetskopiera regelbundet men nu efter bytet säger den att Icloud är fullt. Är det så att det är dubbelt kopierat på något sätt eftersom både 4:an och 5:an innehåller info.

…och vad är skillnaden på Icloud och Skydriver? Kan man använda båda eller hur gör man? Har även köpt en ny dator (PC).

Tack på förhand
Elisabet

Hej! Nu är det så att jag vill uppdatera min 5s och jag har för lite utrymme på iCloud. Jag kan inte radera någon annan enhet där då det bara är denna mobil jag har där. Jag läste att man kan radera hela säkerhetskopian utan att något på mobilen ska ändras? Försvinner kontakter eller anteckningar eller något då?
Är säkerhetskopian alla bilder jag någonsin haft på detta iCloud konto? Så om jag sen skulle skapa en ny säkerhetskopia börjar kopian med allt jag har för nuvarande på mobilen?
Och du nämnde något om en fullständig backup på datorn, vad är det? Har fört över alla bilder och videor… Vill inte att något försvinner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *