Kategorier
iOS PC www

Om man behöver hjälp, eller vill hjälpa någon med sin PC

…så kan man använda LogMeIn som fungerar både till PC och Apple. Man kan även fjärrstyra en dator från en iPad/iPhone, men inte styra en iPad/iPhone

https://secure.logmein.com/

Sa jag gratis för privatanvändare?

Sen har vi TeamViewer som också är gratis och fungerar både på Windows/OS X.

http://www.teamviewer.com/en/index.aspx

 

Båda har sina för och nackdelar, prova båda för att se vilken som passar, avinstallera sedan den du inte använder för att spara resurser.

 

Ingen av dessa två kräver att man öppnar brandväggen, utan dom konfigurerar sig automatisk vid varje uppkoppling via en handskakning genom tredje part som sedan startar en krypterad tunnel som går direkt mellan de två datorer som man kopplar upp sig mellan.

Om man endast ska kontrollera sin/a hemdatorer från en annan dator så kan man använda vanlig VPN teknik + RDP, Remote Desktop om man kör Windows.

Ett svar på ”Om man behöver hjälp, eller vill hjälpa någon med sin PC”

Jag hittade denna sida då jag sökte info om VPN. Mycket användbart och enkla instruktioner.
Upptäckte då detta om att få fjärrstyra sin dator via iPhone. Nörd som jag är så blev jag jättelycklig när såg det. Det måste jag ha tänkte jag då. Kul att det finns de som kollar runt och hittar bra program etc. och sedan delar med sig! Det är ju en djungel, och överallt lurar alla möjliga dolda otäckingar som planterar sig i datorn och gör livet surt för folk, särskilt de som inte är så insatta i att hantera sådant. Själv älskar jag problemlösning och rotar gärna i det mesta och gärna långt in i systemet så snart kanske jag blåser hela laptopen och installerar om för den börjar bli lite skum. Men är man inte nyfiken och modig så lär man sig inget. Jag har även ett par lite äldre laptops som är bra att ha till äldre program och spel, samt två mac:ar (G4 och G5) och två stationära PC varav den ena är en sprillans i7 och härligt snabb men är den smittad med något elände som jag ännu fått bukt med men jag är det på spåren. Eftersom jag rotar så mycket med dem behöver jag då också diverse information och verktyg som hjälpmedel och är ofta ute på internet och letar. Kan utan problem bli en heltidssyssla om man inte hade annat som måste göras.
Förlåt att jag blev lite långrandig, har en förmåga att bli det när det gäller datorer.
Jag hoppas du fortsätter att rota runt och hitta bra program och kommer med tips. Jag ska besöka sidan då och då för att se om du har kommit på något nytt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *