Slagruta

Min gamla hobby (sedan 90-talet) har varit slagruta med all följande filosofi och förståelse av frekvenser mm har kommit ikapp mig igen genom förfrågningar om mina tjänster (att leta vatten, curry, hartmannlinjer mm) så bestämde jag mig att lägga upp lite info igen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Min lärare är den nu framlidne Arne Groth, som har en sida (numera stängd, hittar ingen kopia) som beskriver mycket av dom saker som jag förhåller mig till. Här är en som refererar till den infon: http://www.accidere.se/36563420-622a-420f-86b9-3b8f1918905c-29.html

För den som vill ta upp den Ideomotoriska effekten som bevis för att slagruta INTE fungerar, så vill jag hävda att det förmodligen är mekanismen som gör att pendel/slagruta/pekar rör sig, men INTE motbevisar att man får korrekta resultat.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ideomotorisk

Här finns en sida med mycket information:
http://slagruta.robert.nu/

En av de tidigaste referenserna till slagruta nämns i ”De re metallica” (1556) av Georgius Agricola och även Carl von Linné nämner slagruta i Carl von Linnés Skånska Resa (1749) båda avfärdar dock slagrutan även fast den visar flera lyckade försök.

2 reaktioner på ”Slagruta”

    1. Är inte dokumentationen tillgänglig för att linda en själv? Sen tror jag att informationen borde revideras då avstörningspunkterna som gick ut från centrum på hartman korsen numera gått in i (och vidare?) hartmankryssen på motstående sidor. Det finns kanske uppdaterad info om lämpliga metoder för avstörning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Webshop och datasupport