Kategorier
android Linux OSX PC Windows

Kör Android på en PC

Remix OS heter en Android version som man kan köra på PC. Det finns många orsaker till att göra det. En kan vara att man kan ta med sig en USB-sticka som man kan använda på vilken nyare laptop som helst (64-bit CPU ett krav, just nu) Uppdatering: Finns även till 32-bit nu

Den är omgjord för att stödja mus och keyboard, men ibland märks det tydligt att det är främst skapad för pekskärm.

Ladda hem en ZIP-fil här (EFI eller standard.) EFI krävs för Mac datorer och nyare PCs. Medan Legacy/Standard fungerar för de flesta andra.

Enda svårigheten är att få in Google Play för att kunna ladda hem appar utan att behöva hämta APK filer separat. Den kan du ladda hem här.

Använd programmet remixos-usb-tool-*.exe i ZIP filen för Windows för att skapa en bootbar USB (helst USB 3.0).

Boota sedan upp din PC och välj USB minnet för att starta datorn. Första booten går långsammast, sedan går det fort då alla filerna skapats. När du ska uppgradera till den senaste versionen (just nu släpps det ung varje vecka) så ska du inte köra exe filen utan uppgradera filerna genom att dra och släppa dom nya från ZIP filen till USB minnet.

Ett svar på ”Kör Android på en PC”

Har en några år gammal Emachines laptop. I min dumhet råkade jag köra över w7 med en Ubuntu som jag har försökt radera utan framgång. Känner för att försöka ladda ner och installera w7 och sedan eventuellt uppdatera den till w10 mha. usb-sticka. Wisch me luck…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *